הקדמה לניתוח אותיות גרפולוגי
ניתוח אותיות בגרפולוגיה היא טכניקה ראשונית ובסיסית לניתוח אישיות על פי כתב היד.
לפני שניגש לאותיות עצמן רצוי שנתייחס לאופן העריכה על גבי הדף.
ככל שנתבונן יותר בכתבי יד נוכל לראות עד כמה שיטת העריכה משתנה מכותב לכותב וניווכח כי כמעט לא תמצא שתי צורות עריכה זהות. לאחד שולי פתיחה צרים, לשני מתפתלים. נראה דף מוצף ללא שוליים וניתקל גם בכתב שמופיע רק באמצע הנייר ומותיר שוליים רחבים מכל צידי הדף.
נוכל להבחין ללא כל קושי בכתב מסודר ומדויק וניתקל גם בכתבי יד פרועים, ללא שיטה וסדר. רק מתוך הסתכלות ובלא ידע מוקדם בגרפולוגיה נראה כי אנו יכולים להבחין בין כותב מסודר לכותב "בלגניסט", עוד לפני שנקרא פרק אחד בגרפולוגיה...
נוכל להתרשם גם ממידת הקריאות של הכתב. ככל שהכתב ברור וקריא יותר לכותב חשוב בדרך כלל להבהיר את עצמו.
כתב היד משמש ככלי לתקשורת וככל שהכתב קריא יותר, כך, על פי רוב, הכותב משתדל לבטא את עצמו גם בעל פה בצורה ברורה יותר. זה לא מקרי שכתב יד של אנשים ערמומיים, אשר אינם מעוניינים להתחייב עד הסוף, יהיה בלתי קריא.
גם כאן יש מקום לזהירות רבה. גם אנשים בעל חשיבה מהירה, שהיד שלהם לא מספיקה לרשום את מה שמוחם מייצר, "יסבלו" מכתב שאינו קריא. רק בדיקה מעמיקה תוכל להצביע על הכיוון הנכון.
ניתוח אותיות בגרפולוגיה אינו מספיק!
אני רוצה לשוב להזהיר מפני הסקת מסקנה על פי סימן אחד וקל וחומר על פי ניתוח גרפולוגי של אות אחת. בספר זה אני מוסיפה חטא על פשע ולא נותר לי אלא לסמוך על האינטליגנציה שלך הקורא שלא תעשה שימוש טיפשי בסימנים אלה.
כוונתי כאן להראות לך רמזים שיכולים לכוון אותך או יותר נכון את הגרפולוג לבדוק לעומק בתחומים מסוימים. למעשה אין גבול לשעות, לימים ולחודשי העבודה שאפשר להשקיע בכל כתב. אפשר לכתוב ספר על כל אדם ועל אופיו על פי כמה כתבי יד שלו. על כן כדי להיות קצת יותר פרקטיים אנחנו מחפשים מאפייני כתב מובהקים ודרכם מתמקדים בנושאים הרלוונטיים. בכל אדם יש משהו מכל תכונה ולנו חשוב להבין איזו מהתכונות מובהקות ומשתקפות באופן תדיר באופיו של הכותב. כל הסימנים האחרים, שלא יופיעו פעמים רבות ומזוויות שונות - זניחים.
כמו כן חשוב לציין כי לעתים קרובות רק תכונה אחת מכל הרשימה תתאים לכותב וזה לא יהיה נכון "להלביש" עליו את כל הרשימה רק על בסיס ניתוח אותיות בגרפולוגיה.
|